DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Neuralink Beyin Çipiyle İlgili Heyecan Verici Gelişmeler

Neuralink Beyin Çipiyle İlgili Heyecan Verici Gelişmeler

ABONE OL
Mart 21, 2024 15:08
Neuralink Beyin Çipiyle İlgili Heyecan Verici Gelişmeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk Tarafından Kurulan Neuralink Şirketi, Beyin Çipi ile İlgili Yeni Görüntüleri Paylaştı

Neuralink, 2016 yılında Elon Musk tarafından kurulan ve beyin çipi üzerine çalışan bir şirkettir. Sonunda merakla beklenen görüntüler geldi ve Ocak ayında beynine çip yerleştirilen hastanın görüntüleri paylaşıldı.

İlk İnsanın Sadece Düşünce Gücüyle Video Oyunları Oynayabilen Görüntüleri

Musk, Neuralink beyin çipini kontrol eden ve sadece düşünce gücüyle video oyunları oynayabilen ilk kişinin çarpıcı görüntülerini paylaştı. 29 yaşındaki Noland Arbaugh, yalnızca düşünce gücüyle satranç oynayabiliyor.

Noland Arbaugh’dan Şaşırtıcı Açıklamalar

Arbaugh, tekerlekli sandalyesinden ekrandaki imleci düşünce gücüyle hareket ettirdiğini belirtti. Arbaugh, teknolojiyi Star Wars’taki “The Force” kullanımına benzetti ve implantın kendisine video oyunları oynama yeteneği kazandırdığını söyledi.

Neuralink’in İlerleyişi ve Gelecek Hedefleri

Neuralink’in ilk insan hastası olan Arbaugh, implantın mükemmel olmadığını ancak hayatını değiştirdiğini söyledi. Musk, uygulamanın sadece 30 dakika sürdüğünü ve hastaların aynı gün evlerine dönebileceğini belirtti.

Neuralink, başarılı deney öncesinde pek çok çalışma yapmış ve geliştirilen teknolojiyi binlerce hayvan üzerinde test etmiştir. Eleştirilere rağmen, FDA’nın onayıyla insanlar üzerinde denemelere başlanmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.