DOLAR 32,5429 0.29%
EURO 34,9125 0.33%
ALTIN 2.444,490,27
BITCOIN 20718240,78%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fitch Ratings Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti

Fitch Ratings Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti

ABONE OL
Mart 10, 2024 20:08
Fitch Ratings Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fitch Ratings, Türkiye’nin Kredi Notunu “B”den “B+”ya Yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltirken, not görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çıkardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Değerlendirme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch Ratings’in kararını değerlendirerek, uygulanan politikaların somut sonuçlarıyla ülke kredi notuna da yansıdığını belirtti. Şimşek, “Fitch, kredi notumuzu bir kademe yükseltirken, görünümümüzü pozitife çevirerek bu başarıya kayıtsız kalmadı. Pozitif görünüm, not artışının süreceğine işaret ediyor.” şeklinde konuştu.

Şimşek: “Makro Finansal İstikrar Daha da Pekişecek”

Şimşek, Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikalarının bu not artışında etkili olduğunu vurgulayarak, “Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.