DOLAR 32,5549 0.27%
EURO 35,1754 0.62%
ALTIN 2.433,94-0,18
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Global Ekonomi ve Finans Haberleri

Global Ekonomi ve Finans Haberleri

ABONE OL
Mart 17, 2024 20:08
Global Ekonomi ve Finans Haberleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Ekonomisinde Son Durum

ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin beklentileri aşmasıyla Fed’in faiz indirimi ihtimali zayıfladı. Fed’in faiz kararı, faiz indirimine başlama ihtimalleri, ve ekonomiye ilişkin projeksiyonlar önemli.

Uluslararası Finans ve Ekonomide Gelişmeler

Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini artırırken, petrol fiyatlarındaki gelişmeler ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nın etkileri yakından takip ediliyor.

New York Borsası ve Teknoloji Hisse Senetleri

New York borsasında negatif seyir devam ederken, teknoloji şirketlerinden Amazon ve Microsoft’un hisselerinde değer kaybı yaşandı. Ayrıca, teknoloji hisselerindeki düşüşler dikkat çekti.

Avrupa Ekonomisi ve Merkez Bankaları

Avrupa Merkez Bankası’nın faiz politikalarına yönelik beklentiler, enflasyon verileri ve Avrupa Birliği’nin yeni savunma sanayi stratejisi öne çıkıyor.

Asya Borsaları ve Japonya Merkez Bankası

Asya borsalarında karışık seyir devam ederken, Japonya Merkez Bankası’nın faiz kararı ve para politikaları yakından takip ediliyor. Japonya ve Çin’deki ekonomik gelişmeler dikkat çekiyor.

Türkiye’de Ekonomi ve Yatırımlar

Borsa İstanbul’da yaşanan düşüş ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı öne çıkarken, Fitch Ratings’in Türkiye ekonomisi hakkındaki değerlendirmeleri ve ekonomistlerin beklentileri takip ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.