DOLAR 32,5566 0.19%
EURO 34,8437 0.23%
ALTIN 2.436,33-0,07
BITCOIN 2049192-0,90%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İktidar, Yiyecek ve İçeceklerde KDV Oranını Artırmaya Hazırlanıyor

İktidar, Yiyecek ve İçeceklerde KDV Oranını Artırmaya Hazırlanıyor

ABONE OL
Nisan 16, 2024 20:08
İktidar, Yiyecek ve İçeceklerde KDV Oranını Artırmaya Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelir İdaresi Başkanlığı, KDV Oranlarını Yükseltiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, lokanta, kafe ve pastane gibi yerlerde satılan yiyecek ve içeceklerden alınacak Katma Değer Vergisi (KDV) oranını artırmaya hazırlanıyor.

Beklenen Değişiklik Resmi Gazete’de Yayımlandı

KDV Uygulama Tebliği’nde değişiklik yapılmasını öngören taslak, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, ürünlerden alınan yüzde 8 KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 KDV oranı ise yüzde 20’ye çıkartılacak.

KDV Oranı Artışı Detaylarıyla Açıklandı

Taslak metinde yapılan düzenlemeyle ilgili detaylar da paylaşıldı. Örneğin, işletmelerin hizmet işletmesi mahiyetinde olduğu ve bu nedenle buralarda imal edilen veya dışarıdan temin edilen gıda maddelerinin satışında %10 oranında KDV hesaplanacağı belirtildi.

Öte yandan, işyeri ruhsatı olmayan ancak müşterilere hizmet veren işletmelerin de KDV artışından etkileneceği vurgulandı.

Yeni Düzenlemenin Yürürlüğe Giriş Tarihi Belli Oldu

Yapılan düzenlemenin, yayımı takip eden ayın başında yürürlüğe gireceği açıklandı. Bu değişiklikleri Hazine ve Maliye Bakanı’nın yürüteceği ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.