DOLAR 32,5630 0.29%
EURO 34,9198 0.34%
ALTIN 2.440,890,11
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Heyeti Hamas ile Dolaylı Müzakereler İçin Doha’ya Gidiyor

İsrail Heyeti Hamas ile Dolaylı Müzakereler İçin Doha’ya Gidiyor

ABONE OL
Mart 18, 2024 18:10
İsrail Heyeti Hamas ile Dolaylı Müzakereler İçin Doha’ya Gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Heyeti, Hamas ile Müzakereler İçin Doha’ya Yola Çıkıyor

İsrail’den Kanal 12’nin haberine göre, Mossad Direktörü David Barnea liderliğindeki İsrail müzakere heyeti Hamas’ın ateşkes ve esir takası teklifine yanıt vermek üzere bugün Doha’ya gidiyor.

Yetkililer Uzun ve Zorlu Müzakereler Bekliyor

Kanal 13’ün haberine göre, İsrailli yetkililere dayanarak yapılan açıklamada, müzakerelerin uzun ve zorlu geçeceği belirtilirken, güvenlik kabinesi ve hükümetin heyete tüm yetkileri vermediği ifade edildi.

Çatışmalarda Binlerce Kişi Hayatını Kaybetti

Son zamanlarda yaşanan çatışmalarda en az 31 bin 726 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 73 bin 792 kişinin yaralandığı bildirildi. Hamas’ın Mısır ve Katar ile görüşmelerin ardından sunduğu ateşkes ve esir takası teklifi dikkat çekiyor.

Anlaşmazlık Noktaları Devam Ediyor

Hamas’ın kalıcı ateşkes talebine karşın İsrail’in geçici ateşkes ve savaşa devam etme isteği arasındaki anlaşmazlık devam ediyor. İsrail’in, Gazze’de bulunan esirler konusundaki tutumu da belirsizliğini koruyor.

Geçmiş Müzakereler ve Esir Takası

Geçmişte yapılan müzakerelerde 24 Kasım 2023’te verilen “insani ara”da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakılmıştı. Ancak, binlerce Filistinlinin hala İsrail hapishanelerinde tutulduğu biliniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.