DOLAR 32,4809 0.17%
EURO 34,8730 0.08%
ALTIN 2.440,060,25
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Japonya’daki Araştırmacılardan Öfke Yönetimi İpuçları

Japonya’daki Araştırmacılardan Öfke Yönetimi İpuçları

ABONE OL
Nisan 10, 2024 15:07
Japonya’daki Araştırmacılardan Öfke Yönetimi İpuçları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öfkeyle Başa Çıkmak İçin Yeni Bir Yöntem Keşfedildi

Nagoya Üniversitesi’nden araştırmacılar, öfkeyle başa çıkmak için atılacak en iyi adımın, tepkileri bir parça kağıda yazıp sonra atmak olduğunu açıkladı. Bilim insanları, bu yöntemin öfke duygularını neredeyse tamamen ortadan kaldırabileceğini belirtiyor.

Çalışma Detayları

Araştırma ekibi, sosyal konular hakkında kısa bir görüş yazısı yazmaları istenen katılımcılarla çalıştı. Katılımcılara, yazılarının değerlendirileceği söylendi ancak hepsi aşağılayıcı ve olumsuz geri bildirimler aldı. Ardından katılımcılardan düşüncelerini bir kağıda yazmaları istendi.

Bir gruba kağıdı çöp kutusuna atması ya da masasındaki bir dosyada saklaması söylendi. İkinci gruba ise belgeyi parçalamaları veya şeffaf bir kutuya koymaları söylendi. Analizler, öfkeli yorumlar aldıktan sonra herkesin daha yüksek düzeyde öfke bildirdiğini gösterdi ancak yazılı düşüncelerini atan veya parçalayan katılımcıların hızla sakinleştiklerini ortaya koydu.

Ofis Çalışanlarına Potansiyel Yardım

Baş araştırmacı Nobuyuki Kawai, “Bu yöntemin öfkeyi bastırmasını bekliyorduk ancak neredeyse tamamen ortadan kalktığını görmek bizi şaşırttı.” dedi. Bilimsel Raporlar dergisinde yayınlanan bulgular, fiziksel nesnelerle etkileşimin ruh halini nasıl kontrol edebileceğini gösteren önceki çalışmalara dayanıyor.

Araştırma ekibi, stresli durumlarda bulunan ofis çalışanlarına yardımcı olabileceğini belirtti. Kawai, “Bu teknik, öfkenin kaynağını yazıya döküp kişinin öfkelendiği anda bunu çöpe atmasını sağlayarak hızlı bir şekilde uygulanabilir.” şeklinde ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.