DOLAR 32,5696 0.28%
EURO 34,9033 0.38%
ALTIN 2.443,940,23
BITCOIN 2053486-0,47%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KOSGEB Kadın Girişimcilere Destek Vermeye Devam Ediyor

KOSGEB Kadın Girişimcilere Destek Vermeye Devam Ediyor

ABONE OL
Mart 8, 2024 20:08
KOSGEB Kadın Girişimcilere Destek Vermeye Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadın Girişimcilere Ek Destekler Sağlanıyor

KOSGEB, kadın girişimcilere yönelik destek ve eğitimlerini sürdürerek “İleri ve Geleneksel Girişimci Destekleri” kapsamında kadınlara, belirlenen destek tutarlarına ilave 5 bin lira katkı sağlıyor.

İstihdam Artırılıyor

Kadın istihdamının artırılması amacıyla İşletme Geliştirme Destek Programı-Nitelikli Personel İstihdam Desteği uygulanıyor. Bu program kapsamında istihdam edilen kadınlar için destek oranına ilave yüzde 20 ekleniyor.

Finansman Destekleri Artırılıyor

KOSGEB KOBİ Finansman Destek Programı kapsamında işletme ve makine teçhizat kredilerinde üst limit 50 bin lira olarak uygulanıyor. Ancak girişimcinin kadın olması durumunda bu üst limit 70 bin liraya yükseltiliyor.

Girişimcilik Kültürü Geliştiriliyor

Kadınların kendi imkanlarıyla gelir elde etmeleri ve iş gücüne kazandırılmaları için 81 ilde kadın girişimciliğini teşvik etmeye yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Hedefler ve Ödüller

Geçen yıl 8 bin 131 kadın girişimciye destek olan KOSGEB, bu yıl 8 bin 250 kadına destek vermeyi öngörüyor. Girişimcilik destekleri içinde kadınların payının yüzde 26,5’e çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, girişimcilik eğitimlerine katılarak belge alan kadın sayısı da her geçen yıl artıyor.2012 yılından bu yana KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nde “Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü” verilerek kadın girişimcilere farkındalık oluşturuluyor ve teşvik ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.