DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Netanyahu: “ABD ile İşbirliği Yapanlar Refah Operasyonunu Engelliyor”

Netanyahu: “ABD ile İşbirliği Yapanlar Refah Operasyonunu Engelliyor”

ABONE OL
Mart 19, 2024 18:09
Netanyahu: “ABD ile İşbirliği Yapanlar Refah Operasyonunu Engelliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netanyahu’nun Açıklamaları

İsrail Başbakanı Netanyahu, dün Dışişleri ve Güvenlik Komitesi’nde yaptığı özel görüşmede, Refah operasyonunu engellemeye çalışan gruplara dikkat çekti. İsrail’deki bazı aktörlerin “Hamas’a karşı zaferi” engellemeye çalıştığını savunan Netanyahu, İsrail’deki hiziplerin ABD ile işbirliği yaparak Refah operasyonunu önlemeye çalıştığını iddia etti.

ABD ile İlişkiler ve Refah Operasyonu

Netanyahu, ABD’nin endişelerinin ve önerilerinin görüşülmesi için İsrailli bir heyetin Washington’a gönderilmesi kararına ilişkin, “ABD’ye kim giderse gitsin hükümetin politikasının arkasında durmalı ve Amerikalılara hayır demeyi bilmeli.” açıklamasında bulundu. Hamas’a karşı yürütülen kampanyanın yanı sıra Refah’ta saldırı dışında başka seçeneğin olmadığını vurgulayan Netanyahu, ABD’nin muhtemel saldırıya karşı çıkmasına rağmen operasyonun yapılacağını belirtiyor.

ABD ve İsrail Arasındaki Görüşmeler

ABD Başkanı Joe Biden ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Netanyahu’ya “Refah’ı işgal girişiminin hata olacağını” ilettiği biliniyor. İki lider, ABD’nin endişelerinin görüşülmesi için İsrailli bir heyetin Washington’a gönderilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.