DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20768531,32%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şirket, Talaşı Sentetik Grafiğe Dönüştürerek Çin’e Olan Bağımlılığı Azaltıyor
  • Ulaşım Haberi
  • Teknoloji
  • Şirket, Talaşı Sentetik Grafiğe Dönüştürerek Çin’e Olan Bağımlılığı Azaltıyor

Şirket, Talaşı Sentetik Grafiğe Dönüştürerek Çin’e Olan Bağımlılığı Azaltıyor

ABONE OL
Şubat 29, 2024 15:09
Şirket, Talaşı Sentetik Grafiğe Dönüştürerek Çin’e Olan Bağımlılığı Azaltıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CarbonScape, Yenilikçi Bir Çözüm Sunuyor

CarbonScape isimli şirket, ıskarta durumdaki talaşı sentetik grafiğe dönüştürerek büyük bir başarı elde etti. Bu gelişmenin, bataryalarda yaygın olarak kullanılan grafit konusunda dünya genelindeki Çin bağımlılığını azaltması bekleniyor.

Çevreci Bir Yaklaşım

CarbonScape’in talaştan elde ettiği alternatif grafit, daha sürdürülebilir bir çözüm sunuyor ve Avrupa’nın lityum-iyon bataryalar için Çin’e olan bağımlılığını azaltacağı öne sürülüyor. Şirketin CEO’su Ivan Williams, bu yeni grafitin çevreci bir yaklaşım sunarak, geleneksel sentetik grafit üretimine göre daha az karbon salınımıyla üretildiğini belirtti.

Stratejik Yatırımlar

CarbonScape, geçtiğimiz yıl Finlandiya-İsveç ortaklığındaki ormancılık şirketi Stora Enso ve Hong Kong merkezli batarya üreticisi Amperex‘ten toplamda 18 milyon dolarlık yatırım almıştı. Bu yatırımlar, şirketin sentetik grafit üretimine olan talebi karşılamasına ve elektrikli araç sektöründeki potansiyelini artırmasına yardımcı oluyor.

Gelecekteki Beklentiler

CarbonScape’in talaştan sentetik grafit üretimi haberi, elektrikli araç pazarında grafit talebinin arttığı bir dönemde geldi. 2030 yılına kadar grafitte küresel tedarik açığının 777 bin tona kadar ulaşması bekleniyor, bu da şirketin sektördeki önemli bir oyuncu olmaya aday olduğunu gösteriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.