DOLAR 32,5610 0.19%
EURO 34,9479 0.34%
ALTIN 2.441,340,13
BITCOIN 2046926-1,11%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’de 5G Vizyonu: Turkcell ve Türk Telekom’dan Çalışmalar

Türkiye’de 5G Vizyonu: Turkcell ve Türk Telekom’dan Çalışmalar

ABONE OL
Nisan 11, 2024 15:07
Türkiye’de 5G Vizyonu: Turkcell ve Türk Telekom’dan Çalışmalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turkcell’den 5G Vizyonu

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, 2026 yılında Türkiye’de 5G hizmetlerinin başlatılması planının sadece bir hedef olmadığını, aynı zamanda ulusal bir vizyonun işareti olduğunu belirtti. Güngör, 5G’nin sadece hızlı internet erişimi değil, aynı zamanda toplum ve ekonomi için dönüşüm sağlayacak bir teknoloji olduğunu vurguladı.

5G Çalışmaları

Güngör, Turkcell’de 5G çalışmalarının 4 ana eksende ilerlediğini belirterek, altyapı ve ağ modernizasyonu, yenilikçi uygulamalar, AR-GE faaliyetleri ve yerli 5G ekosistemi oluşturma üzerine yoğunlaştıklarını dile getirdi.

Türk Telekom’dan 5G Çalışmaları

Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satınalma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur, Türkiye’yi 5G ve teknolojileriyle tanıştırmak için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirtti. Yerli unsurlarla 5G’ye geçişin hedeflendiğini vurgulayan Beytur, fiber altyapının 5G için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

5G ve Endüstri

Beytur, 5G’nin endüstride büyük değişim yaratacağını belirterek, teknolojinin üretkenlik, sürdürülebilirlik ve verimlilik alanlarında önemli rol oynayacağını açıkladı. Ayrıca, Türkiye’nin 5G ile ihracat potansiyelinin artabileceğine dikkat çekti.

Vodafone Türkiye’den 5G Değerlendirmesi

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Türkiye’nin 5G’ye hazırlanması için fiber altyapının önemine vurgu yaparak, 5G’nin beklenen performansı sağlayabilmesi için fiber altyapıyla desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, 5G’nin sektörlere sağlayacağı faydalara dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.